Γιορτή των Τριών Ιεραρχών με ομοφοβικά φυλλάδια και άλλα παρατράγουδα

Μπορεί η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να υπερηφανεύεται ότι η πρόσφατη απόφασή της για κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών είναι μια επιστροφή στην… κανονικότητα, όμως τα παρατράγουδα δεν έλειψαν από τη σημερινή ημέρα, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν στον Χολαργό.

Η κ. Κεραμέως στο μήνυμά της έκανε λόγο για αποκατάσταση της γιορτής των Τριών Ιεραρχών ως «ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων» και συμπλήρωνε ότι «Έτσι, η γιορτή βρίσκει φέτος τα σχολεία μας ανοιχτά, ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες για τη σπουδαία αυτή ημέρα και να διοργανώσουν, από κοινού με τους εκπαιδευτικούς τους, εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου Τους και της εν γένει προσφοράς Τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα ή/και εκκλησιασμό». 

Το συγκεκριμένο ερμήνευσαν κάποιο με τρόπο ρατσιστικό και ομοφοβικό, μοιράζοντας φυλλάδια κατά της ομοφυλοφιλίας σε μαθητές γυμνασίου μετά τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό τους σε ναό του Χολαργού.

Στο φυλλάδιο οι συντάκτες επικαλούνται ρήση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, σύμφωνα με την οποία «η ομοφυλοφιλία αποτελεί τον κολοφώνα των αμαρτημάτων πολύ πάνω και από ειδεχθείς πράξεις όπως ο φόνος». 

Σαν να μην έφτανε αυτό, πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως σε ορισμένα ιδρύματα μοιράστηκαν οδηγίες που έκαναν λόγο για υποχρεωτικό εκκλησιασμό και των γονέων, όχι μόνο των παιδιών…

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί